Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Hoitajien huone  /  Tallikauppa  /  Hoitovihko /

Hoitajatoiminta

Hoitajat ovat lähes jokaisen virtuaalitallin kulmakivi ja niin se on täälläkin. Jokainen hevonen saa oman hoitajan, joka hoitaa ja ratsastaa sitä ja muutenkin huolehtii sen hyvinvoinnista.

Meillä kai sitten poikkeaa tämä juttu siitä, että tämä on ranch ja täällä jokaisen on tehtävä muutakin työtä kuin oman hoitohevosensa paapominen. Niinpä hoitajat osallistuvat myös tallitöihin, nuorten hevosten kouluttamiseen, uusien hevosten ratsastamiseen jne.

Yhdellä hoitajalla voi olla korkeintaan kolme hoitohevosta ja tässä asiassa en tingi tai mitään. Omia hevosia ei kuitenkaan lueta mukaan, mutta niitäkin ihan kohtuu määrä, mielellään yksi tai kaksi.

*****

Tuntitoiminta

Ranchilla järkätään myös tunteja, enimmäkseen hoitajille, mutta jos vakiotuntipaikoista tulee kysyntää, niin sitten myös vakiotuntilaisille.

Meillä mennään lähinnä westerniä, mutta toki me pidetään myös enkkutyylisiä tunteja. Suurin osa hevosista on kuitenkin koulutettu westerniin. Tunnille voi myös tulla omalla hevosellaan.

Tunnit pidetään joko kentällä, maneesissa, pyöröaitauksessa tai sitten mennään maastoon. 

Yleensä minä päätän hevoset tunneille (koska olen ilkeä >:D), mutta kuuntelen toki toiveita. Jokainen saa hevosen tai ponin omien ratsastustaitojensa mukaan.

Yksityisten majoittaminen

Sand Wind tarjoaa karsinapaikkoja yksityishevosille. Yksityisenomistajalla on oikeudet käyttää kenttää, maneesia ja pyöröaitausta mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi hevonen/hevoset saa/saavat oman tarhan tai laiduntavat tallin hevosten kanssa suuremmilla laitumilla.

Karsinapaikka maksaa 600v€/kk, mutta jos hevoselle ottaa hoitajan ja antaa sen tunneille, hinta tippuu viiteensataan virtuaalieuroon.

Jos haluat hevosesi yksityiseksi ranchille, ilmoita hevosen perustiedot (nimi, sukupuoli, rotu, kuva, luonne jne.) yksityisellä vieraskirjaan ja kerro, otatko hevoselle hoitajan ja että laitetaanko se omaan tarhaan vai saako se olla laitumella tallin hevosten kanssa. Luonteessa tulee mainita hevosen perusluonne, millainen se on hoitaessa, taluttaessa, ratsastaessa jne.

*****

Kasvatustoiminta

Suloisia hevosenalkuja, odottelua, vatsan tunnustelua.. Varsat piristävät ihanasti arkea!

Sand Wind kasvattaa amerikkalaisia rotuja (mm. quarter, appaloosa, paint..) ja haflingereita. Myös muita rotuja syntyy satunnaisesti.

Ennen kasvatusnimemme oli Hawk's, mutta nyt ei ole mitään kasvatusnimeä, vaan varsan nimessä sekoitellaan vanhempien nimiä.

Kuvat © Bob Langrish

©2019 Sand Wind's Ranch - suntuubi.com